Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı yüzüne)
- 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Yumurta sarısı sürülecek
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım çünkü soğuk olması gerekiyor. Su ve şekeri ocağa alalım kaynayınca birkaç damla limon suyu damlatalım. 10 dk daha kaynatalım ve kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için margarin pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Tepsiye yağlı kağıt serin hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin ve tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.
Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.