Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 3 su bardağı tozşeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-5 damla limonsuyu
- 2 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı irmik
- Kabartma tozu
- Vanilya (Koymasanız da olur)
- Aldığı kadar un
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yapmak için; yumurta, tereyağı, pudra şekeri, irmik, kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırıp yeteri miktarda unu ekliyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye diziyoruz üzerine fındık, fıstık yada ceviz evde ne varsa koyarak süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz, ben 15-16 dakika pişirdim.
- Fırından çıkan şekerparelere hemen şerbeti döküyoruz (Benim tepsimin içinde yıkanabilir yağlı kağıt vardı o yüzden hızlıca başka bir tepsiye alıp şerbeti o şekilde döktüm)
- Sıcakken şerbetini çok çekmesi sizi korkutmasın soğuduğunda tereyağı donuyor ve dağılma olmuyor. Bu tariften 2 tepsi tatlı çıkıyor yarıya bölüp yaparsanız daha iyi olur ???? ben bile tahmin etmemiştim bu kadar bereketli olacağını
Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.