
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayalım.
- Şekeri suyu tencere alıp 15- 20 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi koyup iyice karıştıralım.
- Sonra unu yavaş yavaş yedirerek yoğuralım.
- Daha sonra elimizle şekil verelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını da üzerine sürüp 180 dereceye ayarlı fırına verelim.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim .
- Çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gecince soğuk şerbetle buluşturalım .
- 1 gece beklerse daha güzel olur. Afiyet olsun.