Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sekerpare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 2 yumurta (Sarısını bir tanesi üzerine sürülecek)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Üzeri için
  • Fındık

Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel şerbetimizi ocağa alıp kaynatalım. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıp hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtayı karıştıralım.
  3. Akabinde un hariç başka gereçleri ekleyelim karıştıralım.
  4. En son unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
  5. Tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp dizelim.
  6. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp fındık koyalım. 180 derecede alt üst ayarda pişirelim.
  7. Soğuk şerbeti ılık olan şekerparelerin üzerine döküp şerbetini çekmesini bekleyelim.
  8. Şerbetini çeken şekerparemiz sunuma hazır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt