
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için
- 2 buçuk su bardağı su
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Hindistan cevizi yahut antep fıstığı tozu dökebilirsiniz
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurumuza başlıyoruz. Pudra şekeri ve oda sıcaklığında olan margarini karıştırdıktan sonra yumurta akı, irmik, kabartma tozu, şekerli vanilin, un hepsini karıştırdıktan sonra hamurumuza hal verip yağlı kağıt serili olan tepsimize diziyoruz.
- Yumurta sarısını üstüne sürdükten sonra çatal yardımı ile hal veriyoruz.
- Daha sonra şekerpare olduktan sonra fırından çıkartıp başka bir borcama alıyoruz son olarak şerbetimizi de ek ediyoruz ve tatlımız hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????.