Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerpare

Şekerpare
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
sekerpare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Materyaller


Şerbeti için
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı şeker
Hamuru için
  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
Süslemek için
  • Hindistan cevizi yahut antep fıstığı tozu dökebilirsiniz

Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra hamurumuza başlıyoruz. Pudra şekeri ve oda sıcaklığında olan margarini karıştırdıktan sonra yumurta akı, irmik, kabartma tozu, şekerli vanilin, un hepsini karıştırdıktan sonra hamurumuza hal verip yağlı kağıt serili olan tepsimize diziyoruz.
  3. Yumurta sarısını üstüne sürdükten sonra çatal yardımı ile hal veriyoruz.
  4. Daha sonra şekerpare olduktan sonra fırından çıkartıp başka bir borcama alıyoruz son olarak şerbetimizi de ek ediyoruz ve tatlımız hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????.
Dikkat: Şerbet soğuk olacak şekerparelerimizin ise yalnızca birinci sıcağı çıkacak.
 
858,500Konular
982,389Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt