Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sekerpare-1.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta bir adedinin sarısı üzeri için ayıralım
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel şerbeti yapmakla başlayalım. Tencerenin içine 3 su bardağı suyu ve şekeri atalım kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayan şerbetin içi limon sıkalım 5 dakika daha kaynatalım şerbeti ılımaya biralım.
  3. Bir kabın içine yumuşamış tereyağını koyalım. İçerisine sıvı yağı ve yumurtayı atalım biraz karıştıralım.
  4. Daha sonra vanilyayı kabartma tozunu ve pudra şekerini koyalım düzgünce karıştıralım.
  5. Azar azar unu ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşacık bir kıvam. Elde edelim ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım daha sonra elimizle biraz bastırıp form verelim.
  6. Üzerine ayırmış olduğum yumurta sarışını sürelim çatalda çizik atalım.
  7. 180 derecede 25 dakika pişirelim çıkan tatlımızın üzerine ılıyan şerbetini dökelim 2 3 saat dinlendirelim ki şerbeti çeksin. Şerbetini çeken tatlımızın servise hazır afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt