
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı toz fındık
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet bütün yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 su bardağı un
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Yumurta sarısı
- Fındık yada ceviz fıstık isteğe bağlı
Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Burda yazdığımız bütün hamur gereçleri karıştırıyoruz.
- Margarin oda sıcaklığın olsun sert olmasın .
- Yeterlice yoğurduktan sonra tepsini içine teker teker yuvarlayıp diziyoruz .
- Üstünü yumurta sarısı sürüyoruz ve bir ölçü yumurta sarısını üstü için ayırıyoruz ,biraz bekledikten sonra bir daha sürüyoruz .
- Varsa ceviz, fıstık ,fındık ile isteğe bağlı üzerine bastırıyoruz .
- Fırını 160 dereceye getirip içine atıyoruz .
- 10 dakika kabarmasını bekliyoruz kabardıktan sonra fırından çıkartıyoruz.
- Fırın derecesini 165 dereceye yükseltiyoruz.
- Isındıktan sonra şeker paremizi fırına atıyoruz.15 dakika pişiriyoruz .
- Sonra şerbetini ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra altını düzgünce kısıyoruz şeker paremizi fırından çıkartıp sıcak şerbetimizi üstüne döküyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra şerbetinin fazlasını içinden çıkartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun çok hoş bi tanım ????????????????????????????????????????❤.