Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
seker-pare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı toz fındık
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet bütün yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 su bardağı un
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Fındık yada ceviz fıstık isteğe bağlı

Şekerpare Tanımı Yapılışı

  1. Burda yazdığımız bütün hamur gereçleri karıştırıyoruz.
  2. Margarin oda sıcaklığın olsun sert olmasın .
  3. Yeterlice yoğurduktan sonra tepsini içine teker teker yuvarlayıp diziyoruz .
  4. Üstünü yumurta sarısı sürüyoruz ve bir ölçü yumurta sarısını üstü için ayırıyoruz ,biraz bekledikten sonra bir daha sürüyoruz .
  5. Varsa ceviz, fıstık ,fındık ile isteğe bağlı üzerine bastırıyoruz .
  6. Fırını 160 dereceye getirip içine atıyoruz .
  7. 10 dakika kabarmasını bekliyoruz kabardıktan sonra fırından çıkartıyoruz.
  8. Fırın derecesini 165 dereceye yükseltiyoruz.
  9. Isındıktan sonra şeker paremizi fırına atıyoruz.15 dakika pişiriyoruz .
  10. Sonra şerbetini ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra altını düzgünce kısıyoruz şeker paremizi fırından çıkartıp sıcak şerbetimizi üstüne döküyoruz.
  11. Biraz dinlendikten sonra şerbetinin fazlasını içinden çıkartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun çok hoş bi tanım ????????????????????????????????????????❤.
 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt