Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 5 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 3, 5 su bardağı kullandım)
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 10 damla kadar limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Evvel bir tencereye şeker ve su alınır.
- Ocakta hafif kıvam alana kadar kaynatıp pişirilir (Çok koyu bir şerbet olmayacak zira koyu olursa tatlı içine çekmez) limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
- Sonra hamur için un hariç bütün materyaller kaba konulur ve elle güzelce karıştırılır.
- Akabinde yavaş yavaş un eklenir. Hamurumuzu yaptıktan sonra elle ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır ve elle hafif uzunlamasına hal verilir.
- Hepsi bitince yumurta sarısı sürülür ve çatalın gerisiyle çizikler atılır.
- Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- Not: Şerbetin birinci sıcaklığı çıkınca ben buzdolabına kaldırdım daha çabuk soğuması için. Zira tatlı sıcak şerbet soğuk olması lazım dikkat edin.
- Şekerpareler kızarınca çıkartılır ve 1-2 dakika sonra soğuk şerbet üzerlerine farklı başka dökülür ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
- Tatlı şerbetini çekince servise alınır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.