Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
107

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
sekerpare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
  • 5 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 3, 5 su bardağı kullandım)
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 10 damla kadar limon suyu

Şekerpare Tanımı Yapılışı

  1. Evvel bir tencereye şeker ve su alınır.
  2. Ocakta hafif kıvam alana kadar kaynatıp pişirilir (Çok koyu bir şerbet olmayacak zira koyu olursa tatlı içine çekmez) limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
  3. Sonra hamur için un hariç bütün materyaller kaba konulur ve elle güzelce karıştırılır.
  4. Akabinde yavaş yavaş un eklenir. Hamurumuzu yaptıktan sonra elle ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır ve elle hafif uzunlamasına hal verilir.
  5. Hepsi bitince yumurta sarısı sürülür ve çatalın gerisiyle çizikler atılır.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  7. Not: Şerbetin birinci sıcaklığı çıkınca ben buzdolabına kaldırdım daha çabuk soğuması için. Zira tatlı sıcak şerbet soğuk olması lazım dikkat edin.
  8. Şekerpareler kızarınca çıkartılır ve 1-2 dakika sonra soğuk şerbet üzerlerine farklı başka dökülür ve kalan şerbette üzerine gezdirilir.
  9. Tatlı şerbetini çekince servise alınır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).
 

Similar threads

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 250 gram margarin (oda sıcaklığında)1 adet yumurtaYarım su bardağı irmikYarım su bardağı şeker1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 -3,5 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvamda olmalı ) Şerbet için; 3 su bardağı şeker4 su bardağı su2-3 damla limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Şekerpare (Efsane Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin veya tereyağı2 yumurta ( birinin sarısı üstüne)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker5 su bardağı su3 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Şekerpare (Mis Gibi Portakal Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram yumuşamış margarinYarım çay bardağı sıvı yağ2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)Yarım çay bardağı irmikYarım çay bardağı pudra şekeri1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu1 portakalın kabuğu4,5-5 çay bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Şekerpare Pastane Yolu Tanımı İçin Materyaller 2 yumurta 1 nin sarisi üzerineYarım su bardağı pudra şekeriYarım su bardağı irmik200 gram yumuşak margarin1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 su bardağından biraz fazla un Şerbeti İçin 3 su bardağı toz şeker4 su bardağı su1 yemek kaşığı limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)Yarım paket margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı irmik2 kaşık pudra şekeri1 vanilin1 kabartma tozu1 çay kaşığı karbonatGereğince unYaklaşık 3-3, 5 bardak Şerbet 3 su bardak seker3 su bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt