iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tereyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı şeker
*2 adet yumurta ( 1’i üzeri için)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağımızın üzerine bütün malzemelerimizi döküp hamuru yoğuralım Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getirip şekil verelim Üzerine yumurta sarısını sürüp, 1 er adet fındığı parmağınızla batırın Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz Daha sonra şerbetini üzerlerine döküp 23 saat dinlendirip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*200 gr tereyağ
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı şeker
*2 adet yumurta ( 1’i üzeri için)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağımızın üzerine bütün malzemelerimizi döküp hamuru yoğuralım Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getirip şekil verelim Üzerine yumurta sarısını sürüp, 1 er adet fındığı parmağınızla batırın Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz Daha sonra şerbetini üzerlerine döküp 23 saat dinlendirip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun