iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr margarin
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*35 yemek kaşığı irmik
*2 su bardağı un
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Üstüne;
*Dilerseniz fındık veya hindistan cevizi
Şerbet için;
*1 su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker
*25 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz
Şekeri ve suyu bir tencereye alıyoruz
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dk kaynatıyoruz
Hamuru için margarini kaseye koyuyoruz
Üzerine irmiği ve pudra şekerini ekliyoruz
Yoğuruyoruz Yumurtayı yıkayıp içine kırıyoruz yoğurmaya devam ediyoruz
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı içine eliyoruz Yoğuruyoruz
Yuvarlak şekiller yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz 30 dk kadar pişiriyoruz
Pişince çıkarıyoruz İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üstüne döküyoruz ama şerbet soğumaya durmuş olacak Sıcak olmayacak çünkü şekerpare hamur olur
Oda sıcaklığında şerbetin çekmesini bekleyin Çekince servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*150 gr margarin
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
*35 yemek kaşığı irmik
*2 su bardağı un
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Üstüne;
*Dilerseniz fındık veya hindistan cevizi
Şerbet için;
*1 su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker
*25 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz
Şekeri ve suyu bir tencereye alıyoruz
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dk kaynatıyoruz
Hamuru için margarini kaseye koyuyoruz
Üzerine irmiği ve pudra şekerini ekliyoruz
Yoğuruyoruz Yumurtayı yıkayıp içine kırıyoruz yoğurmaya devam ediyoruz
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı içine eliyoruz Yoğuruyoruz
Yuvarlak şekiller yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz 30 dk kadar pişiriyoruz
Pişince çıkarıyoruz İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üstüne döküyoruz ama şerbet soğumaya durmuş olacak Sıcak olmayacak çünkü şekerpare hamur olur
Oda sıcaklığında şerbetin çekmesini bekleyin Çekince servis edebilirsiniz Afiyet olsun