iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr eritilmiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 tane yumurtanın beyazı(sarısı üzerine)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*335 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı toz şeker
*35 su bardağı su
*Bir kaç limon damlası
Üzerine;
*Yumurta sarısı
Süslemek İçin;
*Hindistan cevizi
*Ceviz
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakıyoruz
*Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynayana kadar pişiriyoruz
*78 dakika kadar kaynayan şerbete bir kaç damla limon damlatıp ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz
*Margarini eritip soğumaya bırakalım
*Soğuyan yağa sıvı yağ, irmik, yumurtanın beyazını ekleyip karıştıralım
*Vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip yavaş yavaş unu ekleyelim
*Hamurumuzu oluşturunca elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz gibi şekil verelim
*Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurtanın sarısını sürelim
*170 derecede ısınmış olan fırında pişirelim
*Şerbeti soğuk olacak şekerpareler sıcakkken şerbeti üzerine dökelim
*Üzerini kapatıp şerbetini çekmesini sağlayalım
*İyice şerbetini çeken tatlılarımız servise hazırdır Afiyet olsun ?
*250 gr eritilmiş margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 tane yumurtanın beyazı(sarısı üzerine)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*335 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı toz şeker
*35 su bardağı su
*Bir kaç limon damlası
Üzerine;
*Yumurta sarısı
Süslemek İçin;
*Hindistan cevizi
*Ceviz
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakıyoruz
*Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynayana kadar pişiriyoruz
*78 dakika kadar kaynayan şerbete bir kaç damla limon damlatıp ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz
*Margarini eritip soğumaya bırakalım
*Soğuyan yağa sıvı yağ, irmik, yumurtanın beyazını ekleyip karıştıralım
*Vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip yavaş yavaş unu ekleyelim
*Hamurumuzu oluşturunca elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz gibi şekil verelim
*Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurtanın sarısını sürelim
*170 derecede ısınmış olan fırında pişirelim
*Şerbeti soğuk olacak şekerpareler sıcakkken şerbeti üzerine dökelim
*Üzerini kapatıp şerbetini çekmesini sağlayalım
*İyice şerbetini çeken tatlılarımız servise hazırdır Afiyet olsun ?