iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (1sarısı üzeri için ayrılacak)
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yarısı pudra şekeri
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*12 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapalım Soğuk olarak tatlının üzerinede gezdirilecek Şerbet için şeker ve su tencereye konulup, orta ateşe koyalım
*Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1015 dk kaynamaya bırakalım Limon damlatıp, 2 dakika sonra ocaktan alalım Ağzı açık olarak soğusun ki şerbetin kıvamını bozmasın kapakta buhar olur
*Bir yumurtanın sarısı ayırıp, iki yumurtamızı kabımıza alalım
*Pudra şekeri ile karıştıralım
*Oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam edelim
*Ben elimle yoğurma şeklinde yaptım Daha pratik geldiği için dilerseniz mikserde kullanabilirsiniz
*Sonra unumuzu ve kabartma tozu vanilyayı ekleyip, yoğurmaya devam edelim
*Unu bardak bardak ekleyin Elinize yapışmayacak (kurabiye hamuru kıvamı) duruma gelince şekil verelim
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, üzerlerini çatalla çizelim ve ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim
*Fırından cıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirelim Süsleyip servis edelim Afiyet olsun
*2 yumurta (1sarısı üzeri için ayrılacak)
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yarısı pudra şekeri
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*12 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapalım Soğuk olarak tatlının üzerinede gezdirilecek Şerbet için şeker ve su tencereye konulup, orta ateşe koyalım
*Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1015 dk kaynamaya bırakalım Limon damlatıp, 2 dakika sonra ocaktan alalım Ağzı açık olarak soğusun ki şerbetin kıvamını bozmasın kapakta buhar olur
*Bir yumurtanın sarısı ayırıp, iki yumurtamızı kabımıza alalım
*Pudra şekeri ile karıştıralım
*Oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam edelim
*Ben elimle yoğurma şeklinde yaptım Daha pratik geldiği için dilerseniz mikserde kullanabilirsiniz
*Sonra unumuzu ve kabartma tozu vanilyayı ekleyip, yoğurmaya devam edelim
*Unu bardak bardak ekleyin Elinize yapışmayacak (kurabiye hamuru kıvamı) duruma gelince şekil verelim
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, üzerlerini çatalla çizelim ve ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim
*Fırından cıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirelim Süsleyip servis edelim Afiyet olsun