iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı irmik
*15 çay bardağı pudra şekeri
*150 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
*Un
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*56 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Pastane tadında muhteşem tutan şekerpare tarifim
1
*Öncelikle şerbetimizi yapalım şeker ve suyu tencereye koyup kaynatalım
*Kaynadıktan sonra limonunu sıkıp kısık ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım
*Hamurumuz için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım
*Sonra yavaş yavaş unu ekleyip hamur haline getirelim
*Kıvam alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve oval şeklini verelim
*İşlem bittikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ döküp karıştıralım ve şeker parelerimizin üstüne sürelim
*Hepsinin üstüne çatal yardımıyla çizikler atalım ve 180 derecelik fırına verelim
*Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*Pişen şekerparelerimizi fırından alıp ılık şerbeti sıcak tepsimizdeki şeker parelerin üzerine dökelim
*Yavaş yavaş bütün şerbeti çekecektir hepsini boşaltın 12 saat sonra servise hazırdır Afiyet Olsun
*2 çay bardağı irmik
*15 çay bardağı pudra şekeri
*150 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
*Un
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*56 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı Pastane tadında muhteşem tutan şekerpare tarifim
1
*Öncelikle şerbetimizi yapalım şeker ve suyu tencereye koyup kaynatalım
*Kaynadıktan sonra limonunu sıkıp kısık ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım
*Hamurumuz için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım
*Sonra yavaş yavaş unu ekleyip hamur haline getirelim
*Kıvam alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve oval şeklini verelim
*İşlem bittikten sonra ayırdığımız yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ döküp karıştıralım ve şeker parelerimizin üstüne sürelim
*Hepsinin üstüne çatal yardımıyla çizikler atalım ve 180 derecelik fırına verelim
*Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
*Pişen şekerparelerimizi fırından alıp ılık şerbeti sıcak tepsimizdeki şeker parelerin üzerine dökelim
*Yavaş yavaş bütün şerbeti çekecektir hepsini boşaltın 12 saat sonra servise hazırdır Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.