Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 tane yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
- 1 paket vanilya
- Dolu 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un ( markasına nazaran ölçüsü değişebilir)
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye su ve şekeri koyup ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım 7 dakika bu halde kaynatıp limon ek edip 3 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı ve un hariç öteki tüm materyalleri alıp uygunca karıştıralım ve azar azar un ek edip, yoğuralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan modüller alıp elimizle biçimini verelim yumurta sarısının içine bir çay kaşığı pekmez ilave edip karıştıralım (Güzel kızarması için püf noktası) üzerine fırça ile sürelim çatalla çizikler yapalım.
- 190 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 3 dakika bekledikten sonra şerbeti döküyoruz ve tatlı 2 saat sonra servise hazır afiyet olsun.