Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1,5-2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Fındık
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 4 yada 5 damla limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin yoğurma kabına margarini alıyoruz üzerine pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
- Sonra üzerine yumurta koyup karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya koyup kulak memesi olacak şekilde yoğuruyoruz.
- Şeklimizi verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Üzerlerine orta kısmına fındıkları koyuyoruz. 170 derece fırına sürüyoruz.
- Şerbet için gerekli malzemeleri ufak tenceremize koyuyoruz.
- Kaynadıktan sonra limon damlatıyoruz, iki üç dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Ilınmış bir sekilde şekerparelerin üzerine döküyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.