Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon suyu
- 125 g tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 su bardağı un
Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamur için materyaller karıştırılır ve yoğurulur.
- Sonra hal verilir ve fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürülür.
- Akabinde evvelden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar 20-25 dk pişirilir.
- Şekerpare fırında iken şerbeti için su, şeker ve limon bir tencereye alınır ve kaynadıktan bir iki dk sonra ocaktan alınır.
- Fırından çıkan şekerparenin birinci sıcaklığı çıkınca sıcak şerbet dökülür.
- 3-4 saat dinlendirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.