Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare (Tam Kıvamında)

Şekerpare (Tam Kıvamında)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta ( 1 inin sarısını üzerine ayıralım)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü)
Şerbet için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbet materyallerini tencereye alıp kaynatalım.
  2. Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altını kapatalım ve soğuması için bir kenara alalım.
  3. Oda sıcaklığında erimiş tereyağını (isteyen margarinde kullanabilir) kabımıza alalım.
  4. Yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri,irmiği katıp karıştıralım.
  5. Vanilya ve kabartma tozu ekleyelim.
  6. Unu denetimli halde ekleyelim.
  7. Kullanılan çay bardaklarının büyüklüklerine nazaran un değişkenlik gösterebilir, artırabilir yahut azaltabilirsiniz, hamur yumuşak kıvamlı olmalı ,sert olursa taş üzere olur şerbeti çekmez, benim kullandığım çay bardağı olağan orta uzunluk çay bardaklarından ( bu nokta çok değerli :))
  8. Hamurumuzdan küçük kesimler alıp istediğin formlarda yapıp yağlanmış tepsimize dizelim.
  9. Yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran çatalla iz yapalım.
  10. 180 derecede yeterlice kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkan sıcak kurabiyelere soğumuş şerbetimizi dökelim.
  12. İstediğiniz üzere süsleyin ve dinlendirin. Servise hazır :)
Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt