teknolojiuzmani
FD Üye
Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta ( 1 inin sarısını üzerine ayıralım)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (kontrollü)
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet materyallerini tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altını kapatalım ve soğuması için bir kenara alalım.
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağını (isteyen margarinde kullanabilir) kabımıza alalım.
- Yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri,irmiği katıp karıştıralım.
- Vanilya ve kabartma tozu ekleyelim.
- Unu denetimli halde ekleyelim.
- Kullanılan çay bardaklarının büyüklüklerine nazaran un değişkenlik gösterebilir, artırabilir yahut azaltabilirsiniz, hamur yumuşak kıvamlı olmalı ,sert olursa taş üzere olur şerbeti çekmez, benim kullandığım çay bardağı olağan orta uzunluk çay bardaklarından ( bu nokta çok değerli
)
- Hamurumuzdan küçük kesimler alıp istediğin formlarda yapıp yağlanmış tepsimize dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran çatalla iz yapalım.
- 180 derecede yeterlice kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelere soğumuş şerbetimizi dökelim.
- İstediğiniz üzere süsleyin ve dinlendirin. Servise hazır