Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare (Tam Kıvamında)

Şekerpare (Tam Kıvamında)
0
57

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı yahut 2 küçük modül limon tuzu
Hamurun için materyaller;
  • 250 tereyağı yahut margarin ( oda sıcaklığında düzgünce yumuşamış)
  • 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzeri için ayrılır)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke ( elma sirkesi kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tatlımız için evvel şerbeti hazırlayalım.Şerbetimiz için şeker ve su bir tencereye alalım karıştırıp ocağa alalım .
  2. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edelim .
  3. Şekeri eriyen şerbeti orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yaklaşık 20 dakika daha kaynatalım.
  5. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım bir kenarda soğumaya bırakalım.
  6. Tatlının hamuru için; un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştıralım.
  7. Üzerine denetimli bir biçimde un ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar güzelce özleşene kadar yoğuralım.
  8. 3 su bardağından sonra denetimli ekleyelim lütfen çok yumuşak bir hamur olmalı katı olursa şerbeti çekmez.
  9. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım yahut istediğiniz formu vererek üzerine fındık, fıstık yahut ceviz yerleştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 30-35 dk kadar her fırının pişirme mühleti farklıdır denetimli olmakta yarar var.
  11. Pişen tatlılarımızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti dökelim.
  12. Üzerini diğer bir tepsi ile kapatıp 2-3 saat şerbetini çekmeye bırakalım.
  13. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ????.
Not: pişerken tatlıların üzerindeki ceviz yahut fındıklar hamur kabardıkça üst çıkacaktır fırına verdikten 15 dakika sonra üzerlerine bastırdım.Eğer bu süreci yapmazsanız üzerine koyduğumuz fıstık vs çok çabuk düşerler.

Şekerpare (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt