iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare Tadında Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta ( birinin sarisi üzeri için ayrılıyor)
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*125 gr tereyağı (butter) oda ısısında
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*1, 5 – 2 su bardağı un (kontrollü yumuşak cıvık olmayan hamur olmalı)
*Fındık fıstık ceviz tatlının üzeri için
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*İnce bir dilim limon
*
Şekerpare Tadında Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbetini yapalım şerbet ılık tatlı sıcak olmalı çünkü Şerbet için gerekli malzemeleri ocağa alalım ve kaynamaya başladıktan 8 – 10 dk kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım
Şimdi hamuru hazırlamak için yumurtaların bir tanesinin sarısını *ayıralım ve un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım Kontrollü şekilde unu ilave edip yumuşak yapışmayan bir hamur elde edelim
Hamuru ikiye ayırın merdaneyle tezgahta ne çok ince nede çok kalın olacak şekilde açın Çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar yapın Borcamınızı *yada tepsinizi yağlayın Yuvarlakları koyun Arta kayan yuvarlakların üstüne pet şişe kapağıyla ortasını çıkarın, bu parçaları da tepsideki yuvarlakların üzerine yerleştirin Tam ortasına dilediğiniz gibi fındık, fıstık ceviz koyun ve kenarlarına yumurta sarısını *sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini dökün 1 saate şerbetini çekecektir
*2 adet yumurta ( birinin sarisi üzeri için ayrılıyor)
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*125 gr tereyağı (butter) oda ısısında
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*1, 5 – 2 su bardağı un (kontrollü yumuşak cıvık olmayan hamur olmalı)
*Fındık fıstık ceviz tatlının üzeri için
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*İnce bir dilim limon
*
Şekerpare Tadında Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbetini yapalım şerbet ılık tatlı sıcak olmalı çünkü Şerbet için gerekli malzemeleri ocağa alalım ve kaynamaya başladıktan 8 – 10 dk kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım
Şimdi hamuru hazırlamak için yumurtaların bir tanesinin sarısını *ayıralım ve un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım Kontrollü şekilde unu ilave edip yumuşak yapışmayan bir hamur elde edelim
Hamuru ikiye ayırın merdaneyle tezgahta ne çok ince nede çok kalın olacak şekilde açın Çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar yapın Borcamınızı *yada tepsinizi yağlayın Yuvarlakları koyun Arta kayan yuvarlakların üstüne pet şişe kapağıyla ortasını çıkarın, bu parçaları da tepsideki yuvarlakların üzerine yerleştirin Tam ortasına dilediğiniz gibi fındık, fıstık ceviz koyun ve kenarlarına yumurta sarısını *sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini dökün 1 saate şerbetini çekecektir