Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare Pastane Usulü

Hoş geldin! firat118 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Şekerpare Pastane Usulü
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sekerpare-pastane-usulu.jpg

Şekerpare Pastane Yolu Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta 1 nin sarisi üzerine
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 200 gram yumuşak margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağından biraz fazla un
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şekerpare Pastane Yöntemi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbet hazırlanışı için şu şeker tencerede karıştırılıp ocağa alınır kaynadıktan 10 dakika sonra limon sıkılır bir süre daha kaynatılır.
  2. Hamur hazırlanışı yumurta margarin şeker irmik kabartma tozu vanilya karıştırılır un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayan kıvamlı hamur elde edilir.
  3. Yağlı kağıt üzerine ceviz kadar modüller koparılıp verev yuvarlanır çatalla bastırılarak biçim verilir yumurta sarısı sürülür evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek 25-30 dakika fırınınızın durumuna nazaran pişirilir.
  4. Şerbet sıcak fırından çıkan şekerpare ilikken şerbeti verilir ikisi sıcakken verilirse hamur olur ben biraz kıtır sevdiğim için şerbeti de bir tık ılık seviyorum.
  5. Şerbeti dökülen şekerparenin üzeride kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanılır şerbeti çekince servis tabağına alabilirsiniz yapacaklara şimdiden afiyet olsun .
 
858,505Konular
982,769Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt