
Şekerli Mısır Patlatma Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı mısır
Şekerli Mısır Patlatma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba tatlı mısır sevenler için bu seferde şekerli mısır tanımını sizle paylaşacağım.
- Öncelikle margarini uygun bi tencerede eritelim.
- Üzerine şekeri ekleyelim.
- Şeker hafif pembeleşince mısırı ekleyelim ve ocağın altını kısarak mısır patlamaya başlayana kadar karıştıralım.
- Mısır patlamaya başlayınca tencerenin ağzını kapatalım çok kısık ateşte tencereyi sallayarak mısırları patlatalım.
- Ocağın altını kapatalım.
- Patlamış mısırlarımızı yapışmadan soğuması için evvel bir tepsiye boşaltalım.
- Sonra servis tabağına alalım afiyet bal olsun ????.