Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeker Hamuru Tarifi Resimli

Şeker Hamuru Tarifi Resimli
0
72

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Şeker Hamuru Yapımı
Resimli Şeker Hamuru Tarifi,
Şeker Hamuru Nasıl Yapılır,
Şeker Hamurunun Yapılışı

imagessekerhamurutarifiresimli5ad42b5d3c6a2
Şeker Hamuru Tarifi Resimli

Şeker hamuru, kucuk figurler yapılan gul, inek, cicek, noel baba gibi ve pasta, kek ve kurabiye kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, gıda boyası ile renklendirilebilen yenilebilir bir hamurdur

Şeker hamuru Yapımı icin gerekli malzemeler

500 gr ince cekilmiş pudra şekeri (Mutlaka pastacılık malzemeleri satan yerlerden almalısınız, piyasada paketlerde bulabileceğiniz markaların pudra şekerleri ile puruzsuz bir şeker hamuru elde etmek oldukca zordur)
1 yumurtanın beyazı
2 silme yemek kaşığı glikoz

Şeker Hamuru Yapılışı

Bir kaba pudra şekerini eleyin
Ayrı bir kaba yarısını alın ve ortasını acın Yumurta akını ve mikrodalga fırında 1015 saniye ısıttığınız glikozu ekleyin (Glikoz oda sıcaklığında oldukca katı bir malzeme olduğu icin kolay olculebilmesi icin hafif ısıtılmaya ihtiyacı olabilir Mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulu ile de glikozu ısıtabilirsiniz Fazla ısıtmamaya ozen gostermelisiniz)
Once bir tahta kaşık yardımı ile malzemeleri karıştırın Daha sonra pudra şekerinin kalan yarısından kaşık kaşık ekleyerek elinizle hamuru yoğurmaya devam edin Ele fazla yapışmayan yoğun kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya ve pudra şekeri eklemeye devam edin (Benim hamurum icin 500 gr pudra şekeri biraz fazla geldi Tamamını kullanmadım)
Hamurunuz ideal kıvama geldiğinde hemen strec film ile sarıp, hava almayan bir plastik kaba koyun
İcinde yumurta akı olduğundan, hamurunuzun hava ile temasında cok hızlı kuruyacağını unutmayın

alıntı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt