Şeker Hamuru Yapımı
Resimli Şeker Hamuru Tarifi,
Şeker Hamuru Nasıl Yapılır,
Şeker Hamurunun Yapılışı
imagessekerhamurutarifiresimli5ad42b5d3c6a2
Şeker Hamuru Tarifi Resimli
Şeker hamuru, kucuk figurler yapılan gul, inek, cicek, noel baba gibi ve pasta, kek ve kurabiye kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, gıda boyası ile renklendirilebilen yenilebilir bir hamurdur
Şeker hamuru Yapımı icin gerekli malzemeler
500 gr ince cekilmiş pudra şekeri (Mutlaka pastacılık malzemeleri satan yerlerden almalısınız, piyasada paketlerde bulabileceğiniz markaların pudra şekerleri ile puruzsuz bir şeker hamuru elde etmek oldukca zordur)
1 yumurtanın beyazı
2 silme yemek kaşığı glikoz
Şeker Hamuru Yapılışı
Bir kaba pudra şekerini eleyin
Ayrı bir kaba yarısını alın ve ortasını acın Yumurta akını ve mikrodalga fırında 1015 saniye ısıttığınız glikozu ekleyin (Glikoz oda sıcaklığında oldukca katı bir malzeme olduğu icin kolay olculebilmesi icin hafif ısıtılmaya ihtiyacı olabilir Mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulu ile de glikozu ısıtabilirsiniz Fazla ısıtmamaya ozen gostermelisiniz)
Once bir tahta kaşık yardımı ile malzemeleri karıştırın Daha sonra pudra şekerinin kalan yarısından kaşık kaşık ekleyerek elinizle hamuru yoğurmaya devam edin Ele fazla yapışmayan yoğun kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya ve pudra şekeri eklemeye devam edin (Benim hamurum icin 500 gr pudra şekeri biraz fazla geldi Tamamını kullanmadım)
Hamurunuz ideal kıvama geldiğinde hemen strec film ile sarıp, hava almayan bir plastik kaba koyun
İcinde yumurta akı olduğundan, hamurunuzun hava ile temasında cok hızlı kuruyacağını unutmayın
alıntı
Resimli Şeker Hamuru Tarifi,
Şeker Hamuru Nasıl Yapılır,
Şeker Hamurunun Yapılışı
imagessekerhamurutarifiresimli5ad42b5d3c6a2
Şeker Hamuru Tarifi Resimli
Şeker hamuru, kucuk figurler yapılan gul, inek, cicek, noel baba gibi ve pasta, kek ve kurabiye kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, gıda boyası ile renklendirilebilen yenilebilir bir hamurdur
Şeker hamuru Yapımı icin gerekli malzemeler
500 gr ince cekilmiş pudra şekeri (Mutlaka pastacılık malzemeleri satan yerlerden almalısınız, piyasada paketlerde bulabileceğiniz markaların pudra şekerleri ile puruzsuz bir şeker hamuru elde etmek oldukca zordur)
1 yumurtanın beyazı
2 silme yemek kaşığı glikoz
Şeker Hamuru Yapılışı
Bir kaba pudra şekerini eleyin
Ayrı bir kaba yarısını alın ve ortasını acın Yumurta akını ve mikrodalga fırında 1015 saniye ısıttığınız glikozu ekleyin (Glikoz oda sıcaklığında oldukca katı bir malzeme olduğu icin kolay olculebilmesi icin hafif ısıtılmaya ihtiyacı olabilir Mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulu ile de glikozu ısıtabilirsiniz Fazla ısıtmamaya ozen gostermelisiniz)
Once bir tahta kaşık yardımı ile malzemeleri karıştırın Daha sonra pudra şekerinin kalan yarısından kaşık kaşık ekleyerek elinizle hamuru yoğurmaya devam edin Ele fazla yapışmayan yoğun kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya ve pudra şekeri eklemeye devam edin (Benim hamurum icin 500 gr pudra şekeri biraz fazla geldi Tamamını kullanmadım)
Hamurunuz ideal kıvama geldiğinde hemen strec film ile sarıp, hava almayan bir plastik kaba koyun
İcinde yumurta akı olduğundan, hamurunuzun hava ile temasında cok hızlı kuruyacağını unutmayın
alıntı