Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 200 gram margarin (Yumuşak)
- 1 adet yumurta
- Şeker hamuru
- 1 yemek kaşığı bal
Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve pudra şekeri uygunca karıştırılır. Sonra içine yumurta, vanilya ve nişasta eklenerek yoğrulur.
- Yavaş yavaş un eklenerek orta sert bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri kapatılarak buzdolabında 30 dakika bekletilir.
- Daha sonra hamur merdane yardımı ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açılır. İstenilen kalıp ile kurabiye hamuru şekillendirilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- İstenirse kurabiyelere tahta çubuk batırılır. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak yaklaşık 15 dakika pişirilip, soğumaya bırakılır.
- Şeker hamuru merdane yardımı ile yarım cm kadar açılarak kurabiye kalıpları ile şekillendirilir.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine bal sürülüp, üstüne şeker hamuru konularak yapıştırılır. Dilediğiniz üzere süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.