
Şeker Hamurlu Kurabiye(Tadı Nefis) Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-3, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- İstenilen renkte şeker hamuru
- Açmak için nişasta
Şeker Hamurlu Kurabiye(Tadı Nefis) Tanımı Yapılışı
- Hamur gereçleri bir hoş yoğrulur.
- Tezgaha alınır üzerine yağlı kağıt serilerek merdane ile açılır.
- Çok kalın olmayacak. İstenilen formda kesilir.
- Yağlı kağıt serilir fırın tepsisine alınır.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında fansız olarak pişirilir.
- Üzeri hafif pembeleşince fırından alabilirsiniz, büsbütün soğuması beklenir.
- Şeker hamuru nişasta serperek merdane ile açılır.
- Kurabiyeyi kestiğimiz tıpkı kalıpla şeker hamurunu keselim.
- Soğuyan kurabiyeye şeker hamurunu fırça ile su sürerek yapıştıralım.