
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk but
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağından biraz fazla tel şehriye
- Didiklenmis tavuk eti
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı soğuk su
- Tuz
- Karabiber
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk bütünü tencereye alıp, güzelce haşlayalım ve suyunu süzelim, etlerini didip bir kenara alalım.
- Daha sonra bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp yağımızı eritelim rendelediğimiz havuçları ekleyip 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra unu ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Daha sonra 2 şu bardağı soğuk su ile kıvamını açalım ve çırpıcıyla hızlıca karıştıralım.
- Daha sonra tavuk suyunu ekleyip kaynayana kadar pişirelim daha sonra şehriyeleri ekleyelim şehriyeler de piştikten sonra didiklenmiş tavuk etini ekleyip tuzunu karabiberini ekleyelim.
- 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım çorbamız hazır. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.