Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Tavuk Çorbası

Şehriyeli Tavuk Çorbası
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sehriyeli-tavuk-corbasi-1.jpg

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet tavuk göğüsü
  • 1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 4-5 diş sarımsak

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Tavukları tencereye alıp üzerine 3 litre su koyup pişirin.
  2. Piştikten sonra tavukları çıkarıp didikleyin suyunuda süzgeçten geçirip süzün.
  3. Tencerede tel şehriyeyi yağ ile rengi hafif dönene kadar kavurup tavuk suyunu ek edip kaynamaya bırakın. (arzu ettiğiniz kıvama nazaran su eği yapabilirsiniz).
  4. Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Şehriyeler pişince çorbanın suyundan 2 kepçe su alarak terbiyesine yavaşça ekleyip karıştırın daha sonrada bu terbiyeyi tencereye yavaşça aktarıp karıştırın.
  6. Son olarak tuz ve didiklenmiş tavukları ekleyip 5 dakika daha kaynatıp maydanozları ekleyip altını kapatın.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt