
Sehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 6 yemek kaşığı tarhana
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 7-8 bardak su
- Yarım yemek kaşığı nane
- Tuz
Sehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk derin bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
- Eriyen yağın üzerine biber salçası ve 1 diş rendelenmiş sarımsak koyun ve kavurun.
- Daha sonra kavurduğunuz salçanın üzerine 6-7 su bardağı su döküp karıştırın.
- Akabinde şehriyeyi ek edip kaynatalım ve 5 dakika orta ateşte pişirin.
- Başka bir kasede tarhanayı 1 su bardağı oda sıcaklığında suyla açıp kaynamakta olan çorbasının içine yavaşça karıştıra karıştıra ekleyin.
- Kaynamaya kadar çorbayı daima karıştırın. Damak tadınıza nazaran tuz ve nanesini ekleyip karıştırın.
- Çorbayı 5-6 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
.