
Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 baş karnabahar
- 4 baş brokoli
- 2 diş sarımsak
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tane soğan
- Yarım çay bardağı şehriye
- Zerdeçal
- Karabiber
- Tuz
Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım.
- Daha sonra sırasıyla küçük doğradığımız havucumuzu patatesimizi karnabaharımızı brokolimizi ve sarımsağımızı koyup biraz kavuralım.
- Daha sonra üzerine sıcak su ekleyelim ve biraz tuz atalım et suyu varsa ekleyelim yoksa 2 tane et suyu knor koyalım ve kaynamaya bırakalım.
- Daha sonra kaynamaya yakın şehriyelerimizi atalım ve az daha kaynatalım.
- Zerdeçal karabiber koyup altını kapatalım ve servis edelim.Afiyet olsun.
Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı