Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı
0
39

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sehriyeli-pirinc-pilavi.jpg

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım tavuk bulyon
  • 1 küp şeker
  • Birkaç damla limon

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçleri sıcak suda iyice yıkıyoruz. Ardından 15-20 dakika kadar yıkadığımız pirinçleri sıcak suda bekletiyoruz. Pirinçleri içine aldığımız sıcak suya 2-3 damla limon ve biraz tuz ekliyoruz.
  2. Sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri 20 dakika sonra güzelce yıkayıp suyunu süzüp kenara alıyoruz. Orta ateşteki ocağa zeytinyağını ekleyip, şehriyeleri hafif kızarıp renk alana kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra pirinçlerimizi ve tereyağımızı ekleyip 4-5 dakika güzelce kavuruyoruz.
  4. Kavrulan pirinçlerimize tuzunu ilave ediyoruz. Daha sonra suyunu ekleyip içine tavuk bulyon, küp şeker ve 2-3 damla limon ekleyip, bir tur karıştırıp, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
  5. Pirinçlerin üstü göz göz olunca ocağın altını kısıyoruz. Tencerenin ortasından, tahta kaşıkla pirinçleri ayırdığımızda, pirinçlerin birleşmediğini gördüğümüzde pilavımız pişmiş demektir.
  6. Pilavı demlenmeye bırakıp, 10 dakika sonra servis edebilirsiniz????
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt