iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek (Yıkanıp süzülmüş)
*3 su bardağı su
*1 su bardağı kemik suyu (Kendim ilikli kemik kaynatıp, dipfirizde saklıyorum)
*1 avuç içi kadar arpa şehriye
*1 küçük kuru soğan (İnce kıyım)
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı salça
*1 çay kaşığı un
*Tuz ve bir çimdik kimyon
Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Mercimek harika bir bakliyat ve çeşit çeşit çorbasını, köftesini, yemeğini yaparım ama en çok çorbasını teyzemin pişirdiği şekilde severim Sizinle de bu lezzetli çorbayı paylaşmak istedim?
1Tencereye yıkanmış mercimek, su, kemik suyunu(yoksa normal su) koyup kaynatalım Kaynayınca altını kısıp üzerindeki köpükleri toplayıp atalım ve şehriyemizi ilave edip, arada karıştırarak pişirmeye devam edelim
2Mercimek kaynaya dursun ince kıyım soğan ve tereyağını bir tavaya alıp kavuralım, soğanlar kararmaya başlayınca un, salça ve kuru naneyi de ilave edip şöyle biraz daha karıştırıp altını kapayalım
3Tavadaki içi çorbamıza boca edip, tatların birbirine geçmesi için 5 dakika daha kaynatalım ağız tadınıza göre tuz ve bir çimdik kimyon ilave edip, servis kaselerine alalım Üzerini pul biberle süsleyip servis edelim?Afiyet olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek (Yıkanıp süzülmüş)
*3 su bardağı su
*1 su bardağı kemik suyu (Kendim ilikli kemik kaynatıp, dipfirizde saklıyorum)
*1 avuç içi kadar arpa şehriye
*1 küçük kuru soğan (İnce kıyım)
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı salça
*1 çay kaşığı un
*Tuz ve bir çimdik kimyon
Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Mercimek harika bir bakliyat ve çeşit çeşit çorbasını, köftesini, yemeğini yaparım ama en çok çorbasını teyzemin pişirdiği şekilde severim Sizinle de bu lezzetli çorbayı paylaşmak istedim?
1Tencereye yıkanmış mercimek, su, kemik suyunu(yoksa normal su) koyup kaynatalım Kaynayınca altını kısıp üzerindeki köpükleri toplayıp atalım ve şehriyemizi ilave edip, arada karıştırarak pişirmeye devam edelim
2Mercimek kaynaya dursun ince kıyım soğan ve tereyağını bir tavaya alıp kavuralım, soğanlar kararmaya başlayınca un, salça ve kuru naneyi de ilave edip şöyle biraz daha karıştırıp altını kapayalım
3Tavadaki içi çorbamıza boca edip, tatların birbirine geçmesi için 5 dakika daha kaynatalım ağız tadınıza göre tuz ve bir çimdik kimyon ilave edip, servis kaselerine alalım Üzerini pul biberle süsleyip servis edelim?Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.