iltasyazilim
FD Üye
Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet domates
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*45 su bardağı su
*1 çay bardağı tel veya arpa şehriye
Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi Yapılışı Domates çorbası en güzel yaz aylarında olur ama eğer dondurucunuz da yazdan kalma domatesleriniz varsa bu çorba kışında çok güzel oluyor)
İlk önce tenceremize tereyağ ve sıvı yağını koyup ocağa alın yağ kızdıktan sonra unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun Sonra rendelenmiş veya doğranmış domateslerimizi salça ile ekleyip birkaç dakikada böyle kavurun Sonra suyu ve tuzu ekleyin Ben tavuk suyu vardı onu kullandım çok güzel tat verdi ama sizde tavuk suyu yoksa çorbanın içerisine 1 tane tavuk bulyon eklerseniz tadı dahada güzel olacaktır Çorba biraz piştikten sonra blenderda ezin ve suyun kaynamasına yakın şehriyeyide ekleyin Şehriye suyu çektiği için katı olma ihtimali var bu yüzden kıvamına bakıp kaynamış su ekleyebilirsiniz Kaynayana kadar karıştırın kaynayınca altını kısıp karıştırmayı bırakabilirsiniz 510 dakika kadar da piştikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
*56 adet domates
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*45 su bardağı su
*1 çay bardağı tel veya arpa şehriye
Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi Yapılışı Domates çorbası en güzel yaz aylarında olur ama eğer dondurucunuz da yazdan kalma domatesleriniz varsa bu çorba kışında çok güzel oluyor)
İlk önce tenceremize tereyağ ve sıvı yağını koyup ocağa alın yağ kızdıktan sonra unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun Sonra rendelenmiş veya doğranmış domateslerimizi salça ile ekleyip birkaç dakikada böyle kavurun Sonra suyu ve tuzu ekleyin Ben tavuk suyu vardı onu kullandım çok güzel tat verdi ama sizde tavuk suyu yoksa çorbanın içerisine 1 tane tavuk bulyon eklerseniz tadı dahada güzel olacaktır Çorba biraz piştikten sonra blenderda ezin ve suyun kaynamasına yakın şehriyeyide ekleyin Şehriye suyu çektiği için katı olma ihtimali var bu yüzden kıvamına bakıp kaynamış su ekleyebilirsiniz Kaynayana kadar karıştırın kaynayınca altını kısıp karıştırmayı bırakabilirsiniz 510 dakika kadar da piştikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN