
Şehriyeli Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase yoğurt
- 1 litre su
- Ayriyeten 1.5 su bardağı su
- 2 kahve fincanı arpa şehriye
- Sıvı yağ
- 1 ila 2 yemek kaşığı un
- Nane
Şehriyeli Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kapta yoğurdu unu çırpıyoruz. Ardından suyunu ekliyoruz.
- Çok katı olmayacak ayran kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz.
- Ardından tencereye şehriyeleri kavura bilecek kadar yağ koyup şehriyeleri kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra ateşi iyice kısıp 1. Buçuk su bardağı soğuk suyu şehriyelerin üzerine döküyoruz (Ayranı dökene kadar ocağı isterseniz kapatıp ayranın hepsini döktükten sonra açabilirsiniz)
- Ardından ateşi orta ateşe getirip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz ardından tencereye nanesini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????
Şehriyeli Ayran Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı