teknolojiuzmani
FD Üye
Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 avuç tel şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı kemik suyu
- Su
- Tuz
- Karabiber
Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutlarımızı 1-15 dakika kadar kapağı kapalı biçimde kaynatıyoruz mühlet sonunda ocağın altını kapatıp tencereyi hiç açmadan nohutların düzgünce şişmesini bekliyoruz. (ben bu halde hazırlayıp buzluğa atıyorum pilav yaparken kolaylık oluyor).
- Sıra geldi pilavımızı hazırlamaya.
- Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz ve kenara alıyoruz, tencereye yağımızı katıyoruz.
- Üzerine nohut ve tel şehriye ekleyip güzelce kavuruyoruz (tel şehriyeniz rengi hoş çıksın istiyorsanız evvel şehriyenizi kavurun)
- Daha sonra pirinçimizi ve kemik suyunu ek ediyoruz pirinçinize nazaran üzerine su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı