
Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı şehriye (220ml)
- ️2 su bardağı su (220ml)
- ️Biraz yağ
- ️3 taze soğan
- ️Küçük bir demet maydanoz
- Küçük bir demet dereotu
- ️1 büyük domates
- ️Yarım limon (sadece suyu)
- ️2 tatlı kaşığı tuz
Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şehriyeyi yıkayıp yarısını kullanıp sıvı yağ ile bir tencerede kızartın.
- Kızarttıktan sonra öbür yarısını kızartmadan tencereye ekleyip ve iki bardak su ile deglaze edin. Hoş bir renk kombinasyonu olması için.
- Ocağı orta düzeye ayarlayın ve 12 dakika bekletin.
- 12 dakika sonra ocağınızı kapatın ve şehriye pilavımızı bir saat daha tencerede bekletin.
- Pişmiş ve soğumuş pilavımızı bir kaseye alın ve küçük doğranmış tüm gereçleri (sebzeleri) pilavımıza ekleyin.
- Yarım limonun suyunu ve biraz tuz ile tatlandırın.