Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı şehriye (tercihinize kalmış)
- Et suyu (bulyon da olur)
- 1 litre sıcak su
- Pulbiber
- Nane
Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağı alarak ısıtıyoruz ,salçayı ekleyip biraz karıştırarak pulbiber ve nane ekleyip karıştırarak suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Su kaynayınca içine et bulyon ve şehriyeyi ekleyerek şehriye yumuşayana kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Şehriyeler pişince altını kapatarak servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.