iltasyazilim
FD Üye
Şeftalinin Yararları, Faydaları
Şeftali suyu faydaları
Şeftali (Prunus persica) gülgiller ailesindendir Yaz meyvesidir
Şeftalinin tüylü kabuğundan hoşlanmayanlar için nektarin adı verilen tüysüz şeftali türü de vardır
Şeftali; taze olarak, şerbet, reçel, marmelat, jöle ve meyve suyu olarak da tüketilir
Şeftali; A, B ve C vitaminleri ile potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir
Şeftali keza kalsiyum, magnezyum, sodyum, folik asit, demir ve fosfor de içerir
Şeftali kalp hastalığı ve kansere karşı korur
Şeftali hazmı kolaylaştırır
Şeftali; böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, idrar sökücüdür, sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar, uykusuzluğu giderir
Şeftalinin diğer faydaları; ağız kokusunu alır, bağırsak kurtlarını düşürür, kanı temizler, gut hastalığına karşısında etkilidir, mayasıl(mayasıl)şikayetlerini giderir
Şeftali Çiçeklerinin kabızlığı giderdiği ve barsak solucanlarını düşürdüğü bilinmektedir
Basura şeftali çekirdeği de önerenler vardır
Şeftali çekirdeğinin içi; şeftalinin çekirdek kabuğunu kırıp, içindeki iç çekirdek, 4 hafta vakit ile her gün 12 tane yenildiği zaman basur (mayasıl) için üstünlük sağladığı öne sürülmektedir Şeker hastalığında önerenler de vardır
Ama bu konuda dikkatli olmak gerekir, şifalı ot gibi yaşama konusunu iyi haberdar olan bir doktora danışılmalıdır
Şeftalinin olgun olduğu; dokununca yumuşamasından ve güzel kokusundan anlaşılabilir
Şeftali Çekirdeği yeni seçenek güç kaynağı olarak kullanılan, kalorisi yüksek, isi ve kül oranı düşük bir yakacak türüdür
*
Şeftali suyu faydaları
Şeftali (Prunus persica) gülgiller ailesindendir Yaz meyvesidir
Şeftalinin tüylü kabuğundan hoşlanmayanlar için nektarin adı verilen tüysüz şeftali türü de vardır
Şeftali; taze olarak, şerbet, reçel, marmelat, jöle ve meyve suyu olarak da tüketilir
Şeftali; A, B ve C vitaminleri ile potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir
Şeftali keza kalsiyum, magnezyum, sodyum, folik asit, demir ve fosfor de içerir
Şeftali kalp hastalığı ve kansere karşı korur
Şeftali hazmı kolaylaştırır
Şeftali; böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, idrar sökücüdür, sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar, uykusuzluğu giderir
Şeftalinin diğer faydaları; ağız kokusunu alır, bağırsak kurtlarını düşürür, kanı temizler, gut hastalığına karşısında etkilidir, mayasıl(mayasıl)şikayetlerini giderir
Şeftali Çiçeklerinin kabızlığı giderdiği ve barsak solucanlarını düşürdüğü bilinmektedir
Basura şeftali çekirdeği de önerenler vardır
Şeftali çekirdeğinin içi; şeftalinin çekirdek kabuğunu kırıp, içindeki iç çekirdek, 4 hafta vakit ile her gün 12 tane yenildiği zaman basur (mayasıl) için üstünlük sağladığı öne sürülmektedir Şeker hastalığında önerenler de vardır
Ama bu konuda dikkatli olmak gerekir, şifalı ot gibi yaşama konusunu iyi haberdar olan bir doktora danışılmalıdır
Şeftalinin olgun olduğu; dokununca yumuşamasından ve güzel kokusundan anlaşılabilir
Şeftali Çekirdeği yeni seçenek güç kaynağı olarak kullanılan, kalorisi yüksek, isi ve kül oranı düşük bir yakacak türüdür
*