iltasyazilim
FD Üye
Şeftalili Parfe Tarifi İçin Malzemeler
*2 poşet krem şanti
*1 5 su bardağı süt
*1 paket petibör bisküvi
*1 adet şeftali
Üzeri için;
*2 şeftali
*1 çay bardağı toz şeker
Şeftalili Parfe Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ile krem şantiyi çırpalım Sonra bunun üzerine kırdığımız petibör bisküviyi ve çatal ile ezdiğimiz şeftaliyi koyup kaşık yardımı ile karıştıralım Üzerine streç film serdiğimiz tart kalıbına hazırladığımız harcı döküp, iki saat kadar derin dondurucuda tutuyoruz Bu arada şeftali ile bir çay bardağı şekeri rondodan iyice geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz Ardından derin dondurucuda beklettiğimiz harcı çıkartıp ters çeviriyoruztartın ortasındaki boşluğa yeni hazırladığımız harcı döküp derin dondurucuya kaldırıyoruz Tatlınızı yemeden 1520 dk önce çıkartıp, dilimleyerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun!
( Tart kalıbımın fotoğrafını da sizlere yardımcı olabilmek için ekliyorum Ayrıca size tavsiyem tatlınızı derin dondurucuda bekletirken mutlaka streç film ile güzelce kaplayın )
*2 poşet krem şanti
*1 5 su bardağı süt
*1 paket petibör bisküvi
*1 adet şeftali
Üzeri için;
*2 şeftali
*1 çay bardağı toz şeker
Şeftalili Parfe Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ile krem şantiyi çırpalım Sonra bunun üzerine kırdığımız petibör bisküviyi ve çatal ile ezdiğimiz şeftaliyi koyup kaşık yardımı ile karıştıralım Üzerine streç film serdiğimiz tart kalıbına hazırladığımız harcı döküp, iki saat kadar derin dondurucuda tutuyoruz Bu arada şeftali ile bir çay bardağı şekeri rondodan iyice geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz Ardından derin dondurucuda beklettiğimiz harcı çıkartıp ters çeviriyoruztartın ortasındaki boşluğa yeni hazırladığımız harcı döküp derin dondurucuya kaldırıyoruz Tatlınızı yemeden 1520 dk önce çıkartıp, dilimleyerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun!
( Tart kalıbımın fotoğrafını da sizlere yardımcı olabilmek için ekliyorum Ayrıca size tavsiyem tatlınızı derin dondurucuda bekletirken mutlaka streç film ile güzelce kaplayın )