iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
Keki için;
2 yumurta
yarım bardak şeker
125 gr tereyağı
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3 bardak un
Labneli Karışım için:
400 gr suyu süzülmüş labne
1 yumurta
3 kaşık sıvı yağ
3 kaşık şeker
1 paket vanilyalı puding tozu (Puding tozu şekerliyse şeker koymayabilirsiniz )
3 kaşık süt
Üzeri için;
5 adet şeftali
1 paket jöle
1 bardak su veya meyve suyu
3 kaşık şeker
Hazırlanışı ;
İlk önce şeftalilerin üzeri artı şeklinde kesilir Üzerlerine kaynar su eklenir ve 5 dk bekletilir Daha sonra çıkarılır ve soğuk suya konulur Kabukları soyulur Kek malzemeleri karıştırılır ve ele yapışmayan bir hamur hazırlanır 26 cmlik kelepçeli kalıba resimdeki gibi bastırılarak yerleştirilir Üzerine çatalla delikler açılır Labneli karışım için verilen malzemeler mikserle çırpılır ve kek hamurunun üzerine dökülür 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir Pişirilirken fırın sıcaklığı 150 dereceye düşürülür Kürdanla kontrol edilerek orta kısmı iyice çekince fırından alınarak üzerine şeftaliler dizilir ve tekrar fırınlanır İyice içinin çekmesi sağlanır Kek pişince fırın kapatılır ancak fırının kapağı açılmamalı Böylece kek soğumaya bırakılır Yarım saat sonra fırından alarak buzdolabında dinlendirin 2 Saat dinlenince 1 bardak su, şeker ve jöle karıştırılır ve pişirilir Şeftalilerin üzerine dökülür Kelepçesi açılmadan buzdolabında 1 gece bekletilir Daha sonra çıkarılır ve kesilerek servis yapılır Afiyet olsun
Keki için;
2 yumurta
yarım bardak şeker
125 gr tereyağı
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3 bardak un
Labneli Karışım için:
400 gr suyu süzülmüş labne
1 yumurta
3 kaşık sıvı yağ
3 kaşık şeker
1 paket vanilyalı puding tozu (Puding tozu şekerliyse şeker koymayabilirsiniz )
3 kaşık süt
Üzeri için;
5 adet şeftali
1 paket jöle
1 bardak su veya meyve suyu
3 kaşık şeker
Hazırlanışı ;
İlk önce şeftalilerin üzeri artı şeklinde kesilir Üzerlerine kaynar su eklenir ve 5 dk bekletilir Daha sonra çıkarılır ve soğuk suya konulur Kabukları soyulur Kek malzemeleri karıştırılır ve ele yapışmayan bir hamur hazırlanır 26 cmlik kelepçeli kalıba resimdeki gibi bastırılarak yerleştirilir Üzerine çatalla delikler açılır Labneli karışım için verilen malzemeler mikserle çırpılır ve kek hamurunun üzerine dökülür 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir Pişirilirken fırın sıcaklığı 150 dereceye düşürülür Kürdanla kontrol edilerek orta kısmı iyice çekince fırından alınarak üzerine şeftaliler dizilir ve tekrar fırınlanır İyice içinin çekmesi sağlanır Kek pişince fırın kapatılır ancak fırının kapağı açılmamalı Böylece kek soğumaya bırakılır Yarım saat sonra fırından alarak buzdolabında dinlendirin 2 Saat dinlenince 1 bardak su, şeker ve jöle karıştırılır ve pişirilir Şeftalilerin üzerine dökülür Kelepçesi açılmadan buzdolabında 1 gece bekletilir Daha sonra çıkarılır ve kesilerek servis yapılır Afiyet olsun