iltasyazilim
FD Üye
Şeftali Soslu Kedidili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kedidili bisküvi
*1 su bardağı süt
Şeftali sosu İçin:
*5 iri şeftali
*5 kaşık şeker
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 tane çubuk tarçın (isteğe bağlı)
*34 tane karanfil (isteğe bağlı)
Muhallebi için:
*1 lt süt
*2 kaşık un
*2 kaşık nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Şeftali Soslu Kedidili Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftalileri soyup küp şeklinde doğrayın Üzerine şekeri ve yarım bardak suyu, tarçın ve karanfili ekleyip kaynamaya bırakın Benim şeftalilerim çok sulu olduğu için su miktarı yeterli oldu ama sert ise daha fazla su koyabilirsiniz Kaynamaya başlayınca nişastayı biraz su ile ezip ilave edin, kıvamı alınca kapatın ve soğumaya bırakın Diğer tarafta muhallebi malzemesini karıştırıp çarpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin Kedi dili bisküviler dikdörtgen borcama dizip bir bardak sütü kaşık ile her tarafına dökün Muhallebisini de üzerine döküp soğumaya bırakın Şeftali sos da soğuyunca üzerine ekleyin Tabi çubuk tarçın ve karanfilleri çıkarın çok hafif bir tatlı oluyor Vişne ve çilek ile de çok güzel oluyor ama evde şeftali vardı çok hoş oldu Deneyecek olanlara afiyet olsun
*1 paket kedidili bisküvi
*1 su bardağı süt
Şeftali sosu İçin:
*5 iri şeftali
*5 kaşık şeker
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 tane çubuk tarçın (isteğe bağlı)
*34 tane karanfil (isteğe bağlı)
Muhallebi için:
*1 lt süt
*2 kaşık un
*2 kaşık nişasta
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Şeftali Soslu Kedidili Tatlısı Tarifi Yapılışı Şeftalileri soyup küp şeklinde doğrayın Üzerine şekeri ve yarım bardak suyu, tarçın ve karanfili ekleyip kaynamaya bırakın Benim şeftalilerim çok sulu olduğu için su miktarı yeterli oldu ama sert ise daha fazla su koyabilirsiniz Kaynamaya başlayınca nişastayı biraz su ile ezip ilave edin, kıvamı alınca kapatın ve soğumaya bırakın Diğer tarafta muhallebi malzemesini karıştırıp çarpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin Kedi dili bisküviler dikdörtgen borcama dizip bir bardak sütü kaşık ile her tarafına dökün Muhallebisini de üzerine döküp soğumaya bırakın Şeftali sos da soğuyunca üzerine ekleyin Tabi çubuk tarçın ve karanfilleri çıkarın çok hafif bir tatlı oluyor Vişne ve çilek ile de çok güzel oluyor ama evde şeftali vardı çok hoş oldu Deneyecek olanlara afiyet olsun