
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo reçellik sert yarma şeftali
- 2 kilo şeker
- 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon
Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeftalilerimizi bir hoş yıkıyoruz.
- Daha sonra küp küp doğruyoruz. Tabi istediğiniz üzere doğrayabilirsiniz.
- Sonra tenceremize alıyoruz şeftalilerimizi üzerine şekerimizi de ekliyoruz.
- Kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- Yaklaşık 25 /30 dakika ortası denetimli pişirelim.
- Üzeri köpüklenirse köpüğünü bir kaşık yardımıyla alabilirsiniz.
- Daha sonra kıvamını aldıktan sonra indirelim.
- Ben hafif ılıdıktan sonra kavanozladım afiyet olsun şimdiden. ????????.