teknolojiuzmani
FD Üye
Şeftali Püreli Krem Şantili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı fındık ya da ceviz
- 2 – 2.5 su bardağı un
- 2 poşet krem şanti
- 1.5 su bardağından biraz az süt
- 1 adet büyük boy şeftali
- 1 su bardağı süt
Şeftali Püreli Krem Şantili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak keki yapmakla başlayalım.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Sırasıyla yağ, süt, vanilya, kabartma tozu, findık ya da cevizi katıp tekrar çıırpalım.
- Daha sonra azar azar unu ekleyelim ve çırpalım.
- Yağlamış olduğumuz orta boy kare borcama kekimizi aktaralım. Ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
- Keki fırına verdikten sonra,kabuğunu soymuş olduğumuz şeftaliyi bir kaç dileme bölüp 1/5 su bardağından biraz az süt ile blenderdan püre haline gelene kadar geçirelim.
- Daha sonra 2 poşet krem şantiyi uygun bir kaba alarak 1 bardak sütümüzü ilave ederek kıvam alana kadar çırpalım.
- Çırpmış olduğumuz krem şantinin içine şeftali püresini ilave ederek tekrardan çırpalım ve buzdolabına kaldıralım vee bu arada pişmiş olan kekimizi fırından alarak soğuması için kenara koyalım.
- Soğuyan kekin üzerine bir bardak sütü gezdirerek, kekin sütü çekmesini bekleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz şeftali aromalı krem şantiyi dolaptan alarak kekin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz. ( ben elma ve şeftali dilimleri ile süsledim. ).
- En az bir saat buzdolabına dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun. ???? Not: şeftaleleriniz küçük ise 2 tane kullanabilirsiniz. Dikdörtgen borcama yapacak iseniz tarifi 2 kat olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.