iltasyazilim
FD Üye
Şefinden Karamelize Soğanlı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
*1 karnabahar (minik parçalara ayrılmış)
Haşlamak için;
*Bol su
*Yarım çay bardağı süt
*Tuz
İç harcı;
*300 gr kavurma (önceden etin kavrulup kaplara basılmasıyla olur yoksa normal eti güzelce kavurup koyabilirsiniz)
*4 soğan
*34 diş sarımsak
*2 domates
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı biber
*Kekik
*1 çay bardağı su
Beşamel sos için;
*34 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*1 kase peynir
Şefinden Karamelize Soğanlı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceredeki kaynayan bol suya tuz süt eklenir (koku vermemesi için) ardından ayrılan karnabaharlar içine konulur ve 20 dk kadar yumuşaması beklenir
Diğer yandan kavurmalı harç için; soğan yarım ay doğranıp yağları koyduğumuz tencerede karamelize edilir
Sarımsak kavurma domates salça ve baharatlarda sırayla kavura kavura konulur
Kavrulan harca su ilave edilip onunla da 35 dk kaynatılır kenara alınır
Beşamel sos için yağda un kokusu çıkana kadar kavrulur Süt eklenir kaynayana kadar pişirilip son aşama da tuz karabiber ve peynirimiz ufalanarak eklenir
Şimdi sırada birleştirme aşaması kaldı önce karnabaharlar borcama dizilir Üzerine kavurmalı harç eklenir Sonrasında beşamel sosta dökülür ve 180 c fırında üzeri kızarana kadar 3540 dk civarı pişirilir Sonrasında karnabahar gratenimiz dilimlenerek afiyetle yenilir
Her yapmamda diğerinin lezzetini arka planda bırakan doyamadığım lezzet grateni muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum, afiyet ve sagliklaaa ???
*1 karnabahar (minik parçalara ayrılmış)
Haşlamak için;
*Bol su
*Yarım çay bardağı süt
*Tuz
İç harcı;
*300 gr kavurma (önceden etin kavrulup kaplara basılmasıyla olur yoksa normal eti güzelce kavurup koyabilirsiniz)
*4 soğan
*34 diş sarımsak
*2 domates
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Kırmızı biber
*Kekik
*1 çay bardağı su
Beşamel sos için;
*34 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*1 kase peynir
Şefinden Karamelize Soğanlı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceredeki kaynayan bol suya tuz süt eklenir (koku vermemesi için) ardından ayrılan karnabaharlar içine konulur ve 20 dk kadar yumuşaması beklenir
Diğer yandan kavurmalı harç için; soğan yarım ay doğranıp yağları koyduğumuz tencerede karamelize edilir
Sarımsak kavurma domates salça ve baharatlarda sırayla kavura kavura konulur
Kavrulan harca su ilave edilip onunla da 35 dk kaynatılır kenara alınır
Beşamel sos için yağda un kokusu çıkana kadar kavrulur Süt eklenir kaynayana kadar pişirilip son aşama da tuz karabiber ve peynirimiz ufalanarak eklenir
Şimdi sırada birleştirme aşaması kaldı önce karnabaharlar borcama dizilir Üzerine kavurmalı harç eklenir Sonrasında beşamel sosta dökülür ve 180 c fırında üzeri kızarana kadar 3540 dk civarı pişirilir Sonrasında karnabahar gratenimiz dilimlenerek afiyetle yenilir
Her yapmamda diğerinin lezzetini arka planda bırakan doyamadığım lezzet grateni muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum, afiyet ve sagliklaaa ???