Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şefaat nedir ?

Hoş geldin! degirmencim190 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Şefaat nedir ?
0
176

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Şefaat nedir ?

Her ne kadar şefaatin sonucu hususunda goruş farklılığı sergileseler de, İslam fırkalarının hemen hepsi Kur'an ve hadislere uyarak şefaati İslam'ın kesin ilkelerinden biri olarak kabul ederler Şefaatin hakikati, Allah'ın yanında değeri ve saygınlığı olan bir insanın yuce Allah'tan bir başka bir insanın gunahlarını bağışlamasını veya makamını yukseltmesini istemesidir Resuli Ekrem (saa) şoyle buyurmuştur:

Bana beş şey verildi: …ve bana şefaat verildi, onu ummetim icin sakladım

Similar threads

Şefaat nedir ? Her ne değin şefaatin sonucu hususunda gösterme farklılığı sergileseler de, İslâm fırkalarının hemen tümü Kur'ân ve hadislere uyarak şefaati İslâm'ın emin ilkelerinden biri olarak kabul ederler Şefaatin hakikati, Allah'ın yanına değeri ve saygınlığı olan bir insanın ulu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Kuran’a göre şefaat Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Kuran’a her an ulaşmak ve okumak mümkün olmaktadır. Böylelikle önceden hurafelerin perdelediği pek çok konu artık açıkça tartışılır hale geldi. Bunların başında şefaat gelmektedir. Şefaat var mı, şefaatin anlamı, kimler şefaat eder gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
322
Ahiret nedir? Ahiret alemi nasıldır? Ahiret nasıl bir yerdir ? Arapca'da son, sonraki anlamına gelen ahir kelimesinin muennesidir Dunyadan sonra gidilecek son ve asıl mekanımız olan ebedi alemin adıdır Ahirete iman, imanın altı esasından biridir “Onlar ki sana indirilene ve senden once...
Cevaplar
0
Görüntüleme
464
Vehhabilik Vehhabilik ve Vehhabiliğe Bakış Açısı Hz. Peygamber (s.a.v.)'in ahiret yurduna göç etmesinden sonra bir takım ihtilaflar zuhur etmiştir. Bu itilaflar ilk iki halife dönemlerinde yok denebilecek seviyede az iken, Hz. Osman'ın hilafetinin son altı yıllık döneminde artmaya başlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
279
Gunah, borc ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, gunahlardan arınmayı ve Yuce Allah ’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir Berat Kandili, Muslumanların, sınırsız af ve merhamet sahibi yuce Allah ’a sığınarak gunahlardan arınma, ilahi lutuf ve bereketlere erişebilme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt