sedat AbiÇok Gülünç Mutlaka Okuyun Arkadaşlarla yemek yemek yiyecektik Lokantaya gittiğimde hemen şimdi kimse yoktu Bir süre daha sonra topluluk bir grup halinde geldiler Öpme faslında o sırada sipariş olmak üzere bekleyen garsonu da öpmüştüm! Natürel kahkaha tufanı kopmuştu İşte o lahza benim bittiğim andır Sedat Abi Gece otobüsle İstanbul'dan İzmir'e gidiyordum Yanımda oturan da benim gibi iri kıyım olunca komple vücut teması oldu Gecenin ilerleyen saatlerinde, ikimiz de uyumuşken, yanımdaki yolcu aniden sıçradı Karımdan alışılmış olduğum için, 'Geçti bitanem Ben yanındayım, yok bir şey' deyiverdim! Adam gözlerini aralayıp dehşetle bana bakmıştı İşte o an benim bittiğim andır Sedat Abi 6 yaşındayken komşu ablaya izlediğim çizgi filmi anlatıyordum Babası da yanımızda oturuyordu Çocuk salaklığıyla, gorilleri anlatırken, 'Böyle böyle göğüslerine vuruyorlardı abla Keza de göğüsleri seninkilerden daha büyüktü' demiştim! Yıllar daha sonra bizi ziyarete geldiklerinde adam bunu hatırlattı İşte o lahza benim bittiğim andır Sedat Abi Dünyanın parasını verip aldığım yırtık model jean pantolonumu giymiş sevgilimle dolaşıyorduk Babamla karşılaştık Bacaklarıma doğru küçük düşürücü bir şekilde bakıp, 'Hayrola, mahallenin köpekleri kovaladı galiba' demişti! İşte o lahza benim bittiğim andır Sedat Abi Üniversite yıllarım Kulak rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gitmiştim Hekim tetkik esnasında dar olmam için benimle sohbete başladı 'Öğrencimisin?' 'Evet' 'Hangi üniversite?' 'Uludağ' 'Ben de oradan mezun oldum Hangi bölümde okuyorsun?' 'İşletme' dedim ve bombayı patlattım: 'Siz hangi bölümden mezun oldunuz?' 'Sence?' İşte o lahza benim bittiğim andır Sedat Abi Sabah ofiste telefonla konuşuyordum Telefonu omuzumla başımın arasına sıkıştırmıştım Elimin birinde cep telefonu, diğerinde poğaça vardı Cep telefonumu şarj etmek isterken sorumluluk aletinin ucunu ansızın poğaçaya soktum! Gören oldu mu diye kafamı çevirince de müdürümle göz göze geldim Sırıtıyordu İşte o lahza benim bittiğim andır Sedat Abi Lise 1 sınıftaydım Kimya dersinde ''ısınan maddeler genleşir'' konusunu anlatan hocamız, 'Örneğin pirinç' deyince atladım: 'Haklısınız hocam yaa! 2 kadeh pirinci ısıtınca koca bir tencere pirinç pilavı oluyor' Öğretmen, 'Oğlum bu yemeklik pirinç değil, metal olan pirinç' deyince bütün sınıf gülmekten yerlere yatmıştı İşte o an benim bittiğim andır Sedat Abi Yirmili yaşlarım Fazla romantik bir sahneydi Sevgilim kucağıma başını koymuş, ben de saçlarını okşuyordum Birdenbire başını kaldırdı, 'Pantolonunun yıkanma zamanı gelmiş' dedi! İşte o lahza benim bittiğim andır Sedat Abi Eve gitmek üzere Bakırköy dolmuşu bekliyordum Sigaramın kalmadığı aklıma gelince önünde durduğum Tekel bayiine girecekken minibüs geldi Apar topar bindim Şoföre parayı uzatıp, 'Bir Monte Carlo' dedim! Adam birkaç saniye yüzüme bakıp, 'Abi bu Bakırköy'e gider' diye cevap verdi! İşte o lahza benim ve şoförün bittiğim andır Sedat Abi