Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük uzunluk tavuk but
- 6 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet küçük doğranmış kapya biber
- 1 adet küçük doğranmış yeşil biber
- 1 adet küçük doğranmış havuç
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet bulyon
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 tutam evvel doğranmış maydanoz
- Tuz
- Sıvı yağ
Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yıkamış olduğumuz tavuğu bir tencerede y şu bardağı suyla kısık ateşte haşlayın. Haşlanınca küçük küçük didikleyin.
- Sonra sıvı yağda evvel havuçları soteliyoruz akabinde kırmızı ve yeşil biberi kızartıyoruz. Rendelenmiş sarımsağıda ekliyoruz. Unu ek edip hafif unuda kavuruyoruz kokusu kalmasın diye.
- Akabinde tavuk suyunu ekliyoruz ve didiklediğimiz tavuğu şehriyeyi ve bulyonu ekliyoruz. Şehriyelerle de 5 dakika kaynatıyoruz. Suyu eksikse su eği yapabilirsiniz.
- En son tuzunu ekleyip ayarlayın ve ince doğranmış maydanozu altını kapatmış olduğumuz çorbanın üzerine serpin. 10 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.