Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Tavuklu Doyuran Kaşık Salata (Lezzet Bombası)

Hoş geldin! opel45 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Sebzeli Tavuklu Doyuran Kaşık Salata (Lezzet Bombası)
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sebzeli-tavuklu-doyuran-kasik-salata-lezzet-bombasi.jpg

Sebzeli Tavuklu Doyuran Kaşık Salata (Lezzet Bombası) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 modül tavuk göğsü
  • 1 su bardağından bir parmak eksik yıldız şehriye
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane küçük patates
  • 4 tane kornişon turşu tercihen
  • 3-4 kol maydanoz ve dere otu
  • 1 kol taze soğan
  • Yarım çay bardağı bezelye
Sosu İçin
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tercihen 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • Tuz
Üzerine
  • 1 yemek kaşığı kadar susam ya da ceviz

Sebzeli Tavuklu Doyuran Kaşık Salata (Lezzet Bombası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuk göğsü ve yıldız şehriye farklı tencerelerde haşlanır ve suyu süzülüp soğumaya bırakılır.
  2. Patates ve havuç küçük küpler halinde doğranıp tencereye alınır, içine bezelye de eklenerek haşlanmaya bırakılır.
  3. Kırmızı biberi minik minik doğrayabilir ya da közlenmiş biber kullanabilirsiniz. Her ikisi de olur (Ben de köz biber vardı onu kullandım)
  4. Maydanoz, dere otu ve taze soğan ince kıyılır.
  5. Haşlanan sebzeler, şehriye, yeşillikler ve didiklenen tavuk bir kasede birleştirilir.
  6. Başka bir kasede yoğurt, mayonez ve tuz çırpılır. Yoğurtlu sos salatanın üzerine gezdirilir birleştirilir. Güzelce sebzeler ezilmeden karıştırılır.
  7. Tavada yağsız biçimde renk alana kadar susam kavrulur ve rengi dönünce tavada yanmasın diye çabucak diğer kaseye alınır.
  8. Sosla harmanlanan salatadan kaşıkla alınır. 2 kaşık kullanılarak salatayı tabağa koyarken desteklenir.
  9. Üzerine biraz daha ekleme yaparak kenarları kaşıkla düzeltilir ve üzerine hafif bastırılır. Salataya hoş bir form verildikten sonra servis tabağına dizilir. Tüm salataya tıpkı süreç uygulanır.
  10. Üzerine kavrulan susam dökülerek servis edilir. Bilhassa yaz aylarında dolapta 10 – 15 dakika durduğunda daha fazla serinlik veriyor. Afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt