
Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket tavuk döşü
- 10 tane arpacık soğan
- 3 tane yeşil biber
- 3 tane kapya biber
- 1 şişe domates sosu
- Sıvı yağ ,zeytin yağ
- Pul biber ,kara biber, kekik, tuz
- 2 paket rendelenmiş kaşar
- 2 adet taze kabak
- 3 diş sarımsak
- 2 paket mantar
Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Evvel tavukları kuşbaşı doğrayıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim .
- Sonra yağları ek edip biberleri ekleyelim ,ay halinde doğranmış soğanları ek edin.
- Mantarları fazla küçültmeden doğrayıp ekleyelim .
- Baharatları da ek edip hoş soteleyelim.
- En son domatesi koyup birazda onunla soteleyip güveçlere hisse edelim .
- Üzerine kaşarı koyup 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.