Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Tavuk Haşlaması

Sebzeli Tavuk Haşlaması
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sebzeli-tavuk-haslamasi.jpg

Sebzeli Tavuk Haşlaması Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet tavuk budu
  • 3 adet küçük uzunluk soğan
  • 3 adet havuç
  • 4 dış sarımsak
  • 4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı limonsuyu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı su

Sebzeli Tavuk Haşlaması Tanımı Yapılışı

  1. Bir tenceremize tavuk butlarını alarak haşlayalım .
  2. 20 dakika farklı bir tenceremizi alıp ocağın altını yakalım .
  3. 3 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyip üzerine bir tane rendenmiş havucumuzu ekliyoruz.
  4. Küçük soyulmuş soğanları tüm olarak atıyoruz ,kaşıkla şöyle bir çeviriyorum.
  5. Üzerine soyulmuş sarımsakları ikiye bölüp atıyoruz.
  6. 2 adet havuçları parmak büyüklüğünde doğrayıp tencereye ekliyoruz .
  7. Evvelden rendelenen havuçlar tavuğun parlak olması için bu ortada haşlanan tavuklara bakıp yumuşak hal aldıysa süzgeçle tavuk butlarını alıp harcın üzerine alıyoruz .
  8. Kaşıkla karıştırıp üzerine evvelden kaynattığımız 1 litre suyu ekleyip 30 dakika kaynatıyoruz.
  9. Dakika dolduğunda ortadan ikiye böldüğümüz patatesleri tenceremize ekliyoruz.
  10. Suyuna bakıp şayet suyu çektiyse 1 litre daha ekleyip 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz .
  11. Farklı bir yerde bir küçük kaseye 3 yemek kaşığı limon suyunu ekliyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu unu ek edip üzerine 3 yemek kaşığı dolusu suyu ekleyip karıştırıyoruz .
  12. Yemek harcı kesilmemesi için bir kepçe tencereden suyu alıp un karışımına ekleyip karıştırıyoruz.
  13. karışan unu tencereye alıyoruz son on dakika kaynatıp servis tabağına alıyoruz.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt