Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
sebzeli-tavuk-haslama.jpg

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşı tereyağı
Sosu için;
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bagetleri derilerinden ayırıp yıkayalım. Daha sonra bagetleri tencereye alıp hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Başka bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı ek edelim bir havucu soğanı ve sarımsağı rendeleyelim kavuralım.
  3. Kalan bir havucu uzun doğrayalım, patatesleride tıpkı biçimde doğrayalım tencereye ek edelim. Onlarıda kavuralım. Bir çay bardağı su ek edelim, kapağı kapalı beş dakika pişirelim.
  4. Haşlanmış tavukları üzerine alalım haşlanmış tavukların suyunuda ek edelim kaynamaya bırakalım.
  5. Sosu içinde limonun suyunu sıkalım unu suyu ek edelim çırpalım ve tavuğa ek edelim tuzunu ve karabiberini serpelim pişmeye bırakalım.
  6. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpiştirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt