bilgisayarci
FD Üye

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk baget
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bagetleri derilerinden ayırıp yıkayalım. Daha sonra bagetleri tencereye alıp hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
- Başka bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı ek edelim bir havucu soğanı ve sarımsağı rendeleyelim kavuralım.
- Kalan bir havucu uzun doğrayalım, patatesleride tıpkı biçimde doğrayalım tencereye ek edelim. Onlarıda kavuralım. Bir çay bardağı su ek edelim, kapağı kapalı beş dakika pişirelim.
- Haşlanmış tavukları üzerine alalım haşlanmış tavukların suyunuda ek edelim kaynamaya bırakalım.
- Sosu içinde limonun suyunu sıkalım unu suyu ek edelim çırpalım ve tavuğa ek edelim tuzunu ve karabiberini serpelim pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra üzerine maydanoz serpiştirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
.