Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama
0
27

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
sebzeli-tavuk-haslama.jpg

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan yada bir baş kuru soğan
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4.5 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 dolu tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bagetleri isteğe bağlı derilerinden ayrıştıralım iyice yıkayalım. Bir tencereye bagetleri alalım üzerini iki parmak aşacak kadar su koyalım hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ilave edelim bir havucu rendeleyelim soğanı rendeleyelim çok az sarımsağı ilave edelim kavuralım.
  3. Havuçları uzun ince doğrayalım patatesleri orta büyüklükte doğrayalım tencereye ilave edelim bir miktar onlarıda kavuralım bir çay bardağı kadar su ilave edelim kapağı kapalı beş dakika pişirelim.
  4. Hafif haşlanmış tavukları üzerine alalım haşlanmış tavukların suyunuda sebzelere ilave edelim sosunu hazırlayalım limonun suyunu sıkalım unu suyu ilave edelim çırpalım tavuğa ilave edelim hepsi pişme kıvamına gelene kadar pişirelim.
  5. En son üzerine maydanozları ince kıyım doğrayıp serpiştirelim. Afiyetle.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt